Android uygulama indir

Tratto da EduEDA
Jump to: navigation, search

Android'li bir cebiniz ya da tabletiniz varsa, elinizde onu kişiselleştirmeye ve değiştirmeyeyönelik kocaman bir potansiyel var demektir. iOS, Windows Phone ve BlackBerry'nin aksine Android'i istediğiniz duruma getirme olanaklarınız dik . Android dünyasına yepyeni giriyorsanız ya da yakın sürede Android'li bir cihaz satın almakistiyorsanız kafanız karışmış olabilmektedir . Bu makalemizde android oyun indir ile yepyeni tanışanların bilmesi gereken olan 13 temel konuyu ele aldık. Android'i kullanmak amaçlı elbet ki profesyonel olmanıza gerek yok, fakat sahip olacağınız süper işletim sistemini yakından tanıyarak, ondan bir sürü daha fazlasını elde edebilir, telefonunuzun kullanımını kolaylaştırabilirsiniz.

Android, Linux'u temel alan, gsm telefonu , tablet benzeri mobil cihazlarda kullanılmak üzere geliştirilen bir işletim sistemi. Google aracılığıyla geliştirilen Android'de mobil cihazlar amaçlı standartlar geliştirmeyi ve bu standartları savunmayı planlayan Open Handset Alliance'ın da katkısı var. Mobil işletim sistemi olarak Android'i seçmeniz amaçlı en az 3 ne sebeple olabilmektedir . Android, açık kaynak kodlu bir yapıya sahip olduğundan geliştirici topluluğu aracılığıyla değiştirilebiliyor. Bu sayede telefonunuzun temel işlevlerini bizzat amaçlarınızauygun olarak değiştirmeniz muhtemel duruma geliyor. Bir Sürü sayıda seçeneğiniz var: Android mobil işletim sistemini kullanan yüzlerce çeşitli telefon vetablet modeli var. Dolayısı Ile bir bir cihaza ilişkili kalmadan, beğendiğiniz telefonu ya da tableti basit bir şekilde seçmeniz muhtemel . Dünyanın en kocaman 2. bilişim şirketi konumundaki Google, mobil bölgede başarısını ispat etmiş vaziyette .

Android'i tercih etmeniz amaçlı elbet ki farklı sebepler de var, fakat onu seçenler çoğunlukla bu 3 maddeden en az bir tanesine önem veriyorlar. Bununla beraber , Android'in her istikametiyle başka mobil işletim sistemlerinden kudretli meydana geldiğini söylemiyoruz. Mobil işletim sistemi seçiminde kişiseltercihleriniz mühim bir oyun oynayacaktır. Eclair, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean benzeri Android sürümlerini duymuşsunuzdur. Sürümnumaralarında Google'ın izlediği temel bir yol var. Google, Android sürümlerini İngiliz alfabesindeki harf sırasına göre seçiyor ve her bir sürümü bir tatlıyla adlandırıyor. Esasında hayır, telefonunuz bir Google hesabınız olmasa da çalışacaktır. Ne var ki yalnızca " personel " bir telefon değil, Google Play'den uygulamaları indirebilen bir aygıt istiyorsanız, bir Google adına sahip olmanız gereken .

Google hesabı, Android'li cihazınızın içeriklerini yedeklemekte de kullanıldığından, verilerinizi kaybetmeniz şeklinde bir hesaba sahip olmanız, onları geriye yüklemekte bir sürü işinize yarayacaktır. Android'li telefonların çoğu, ekranın aşağı bölümünde 3 ya da 4 düğmeyle geliyorlar. İşte yukarıdaki resme göre bu 4 düğmenin soldan sağa işlevleri:

Geri: Bu düğme, sizi yapmakta olduğunuz işlemin bir hamle gerisine götürecektir. Internet tarayıcısında daha önceki sayfaya gitmek, e-posta okurken iştirak eden kutunuza dönmek benzeri .

Menü: Bu düğme, şu an açık olan uygulamayla alakalı bir takım alternatifleri ekrana getirecektir. Uygulamanın ayarlarına çoğunlukla bu düğme ile ulaşabilirsiniz.

Arama: Giriş ekranındayken bulma düğmesine basarsanız, aramanızı yazabileceğiniz bir kutucuk ekrana ciro . Bu kutu yöntemiyle bir bulma yaptığınızda, neticeler internet tarayıcınızda gösterilecektir. Bulma düğmesi, telefonunuzdaki muhtevası (uygulamalar, e-posta metinleri, az iletiler , vs.) de arayabiliyor. Bulma düğmesine bir uygulama içerisindeyken basmanız şeklinde , çoğunlukla o yazılım içinde tespit edecek bir sözcüğü aratabilirsiniz.